woensdag 5 september 2012

De eerste week (+2 dagen)

-->
Op naar Boston centrum. Waar ik heel de dag een rond wandellende vraagteken aan het uithangen was. Als een ongeleid projectiel de stad door razen. En dwars door Boston-Common park waar mijn school aan ligt. Dan maar eens kijkje nemen. 

Boston Common Park, grenst aan Fisher College

- De Universiteit ligt in de wijk Back Bay in de straat Beacon Street, één van de hoofdstraten die door Boston loopt.  Fisher telt  ~1.000 leerlingen en opende haar deuren in 1903. Het is een privé school en blijft redelijk bescheiden. Aan beide kanten van de straat wonen de leerlingen op de campus, in de zo geheten Dorms. De studenten eten, wonen, slapen en studeren op de campus-.


Fisher college, de eerst komende 20 gebouwen (rechts) zijn allemaal van Fisher.

2 dagen na aankomst konden we onze Dorm bewonen. Een kamer op de 2e verdieping van de campus. Een relaxed kamertje, maar nog aardig kaal, er staat bij binnenkomst een bureau, bed, en kast. Tot dusverre is er een koelkast gescoord.
(Een simpele bank en salontafel zouden relaxed zijn, even kijken of die goedkoop op de kop getikt kunnen worden).

In een snel overzicht wat ik  gedaan heb.
Is het niet helemaal duidelijk?
Uitleg gewenst?
Ah,
vette pech.

·      Engels niveau bepaald met de 1e test
100 multiplechoice vragen, 95 goed, 5 fout.
Engels niveau lvl 9, hoogst haalbare niveau, pretty nice!
·      Op het grootste gebouw van Boston, Prudential Tower, gestaan om de skyline te checken. Daarna eten met alle internationale studenten.
·      Uit eten geweest op een te mooie locatie, uitzicht over zee/haven, classy.
·      Museum van moderne kunst geweest.
·      Jazz-concert bezocht, setting bij de haven, biertje erbij.
·      Zaterdag opstap geweest in een club,  3 verdiepingen, gratis eten in de vorm van een lopend buffet (best sick in een discotheek).

95/100.

Zondag:
We zijn met de ‘Freshmans’ (1e jaars), op een movie tour geweest. Er zijn hier dikke films gefilmd waarvan ik dat niet wist.
Boondock Saints, The departed, TED (Draait bijna in de bios in NL) The Town, A perfect storm, en nog vele andere.
Aansluitend eten naar binnen gewerkt, gevoetbald in het park,  een concert aangehoord van een wannabee band die Coldplay imiteerden. Even opfrissen thuis  waar we onverwachts bezoek kregen van DCG (Desperate College Girls). Plakken nummers op je deur in de hoop dat je ze belt. ‘Goed bezig dames, jullie komen er wel’.
Daarna naar de Bios om de film TED te zien, geniale film, aanrader, ook om te zien hoe de wijk Back Bay eruit ziet, de wijk waar ik woon.


·      MAANDAG:
LABOR DAY! Geen idee wat het inhoud, maar goedkoop kleren scoren in ieder geval. Wat nodig was, ’s avonds stond een fancy boot party op de planning. Een boot van 3 verdiepingen waar een feest voor 500 personen klaar stond. Uiteraard met eten aan boord, die Amerikanen moeten toch hun overbodige calorieën naar binnen kunnen werken. Maar een party was het. De freshmans gingen los alsof hun leven er van af hing. Het woord ‘Deggeren’ werd in beeld getoond, hier noemen ze dat ‘grinden’, daar waren wij als Nederlanders iets te nuchter voor, fucking vet feest, dat wel.

·      Dinsdag eerste officiële eerste schooldag, elke dag les van 09:30 – 12:30, en dinsdag en donderdag een extra vak; video bewerking van 15:30 tot 16:45.

Wat er inmiddels bijna elke avond op de planning staat is chillen in het park. Al eens eerder vermeld in deze blog, de campus grenst aan een open park. ’s Avonds nog heel even heen, en dan slapen.